Shockwave therapie

Shockwave therapie wordt succesvol ingezet voor de behandeling van spier-peesweefsel en peesaanhechtingen. Shockwaves zijn geluidsimpulsen met zeer veel energie, die zich als golven in de diepte kunnen verplaatsen. De energieafgifte in het behandelgebied verbetert de stofwisseling en de bloedcirculatie. Hierdoor worden herstelmechanismen gestimuleerd.

De schokgolven kunnen elektromagnetisch of pneumatisch gegenereerd worden. Het grote voordeel van schokgolven die niet pneumatisch zijn, is dat er geen aparte compressor nodig is. Elektromagnetische shockwave therapieapparatuur is daardoor compacter en mobiel te gebruiken.

Hoog succespercentage

Een ander voordeel van shockwave therapie, is dat het een zeer korte behandelduur per sessie kent, terwijl het percentage therapiesucces na weinig behandelingen heel hoog is. Dit maakt shockwave therapie tot een zeer populaire therapie. Slechts een kleine interventie met shockwave kan tot uitstekende resultaten leiden! De laatste jaren gaat veel aandacht uit naar de preventieve gezondheidszorg. De fysiotherapeut speelt een belangrijke rol in het voorkomen van ziekten en klachten.

De fysiotherapeut baseert zijn werk zoveel mogelijk op wetenschappelijke inzichten en vertaalt die kennis naar de praktijk.

Vragen over onze behandelingen?

Heb je nog vragen over de behandeling? Wil je een afspraak maken? Bel 0181-484525 of gebruik het contactformulier.